KULLANICI VERİLERİNİN KORUNMASI KANUNU KVKK UYUMLU MAİL

  

KULLANICI VERİLERİNİN KORUNMASI KANUNU KVKK UYUMLU MAİL

E-posta hizmeti ile ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 31/05/2019 Tarihli ve 2019/157 Sayılı Karar Özeti


Karar Tarihi :31/05/2019
Karar No :2019/157
Konu Özeti :Kurumsal e-posta hizmetinin, Google (gmail) üzerinden yine aynı uzantıya sahip olarak kullanılıp kullanılamayacağı ilişkin başvuru hakkında


Veri sorumlusunun kurumsal e-posta hizmeti sunan açık kaynak kodlu Zimbra aracılığıyla firma web adresi uzantılı kurumsal e-posta adreslerinin, Google (gmail) üzerinden yine aynı uzantıya sahip olarak kullanılıp kullanılamayacağı hususunda Kurumumuz görüşlerini talep eden yazısının incelenmesi neticesinde Kurul tarafından,

  • Google firmasına ait G-mail e-posta hizmeti altyapısının kullanılması durumunda gönderilen ve alınan e-postaların dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan veri merkezlerinde tutulması söz konusu olacağından, böyle bir durumda kişisel verilerin yurt dışına aktarılmış olacağına ve veri sorumlularının söz konusu uygulamayı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (Kanun) “Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması” başlıklı 9 uncu maddesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirmesine;

  • Sunucuları yurt dışında bulunan veri sorumlularından/veri işleyenlerden temin edilen saklama hizmetlerinin de Kanunun 9 uncu maddesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmesine
  • karar verilmiştir.


    Yürürlükte olan bu kanun çerçevesinde sorumluluğumuz;

    Net Grup olarak hizmet vermekte olduğumuz web sitesi ve mail sunucularımızın tümü Türkiye'de barındırılmaktadır.

    Web sitesi ve kullanıcı, kullanıcı ve kullanıcı arasında sağlanan tüm trafik şifrelenerek iletilerek veri merkezimizde ve kullanıcı bilgisayarında depolanmaktadır.

    Veri merkezimizde depolanan kullanıcı verilerinin(e-posta mesajları, web sitesi kodları, veritabanı bilgileri, şifreler) güvenliği kuruluşumuz güvencesi altında olmakla beraber kullanıcı tarafında turulan verilerin güvenliği kullanıcı sorumluluğundadır.

    Kişisel verileri koruma kanunu çerçevesinde mail ve web sunucularımız şifreli olarak yapılandırılmış ve maksimum güvenlik ile korunmaktadır.

    Kanundada belirtildiği gibi; Yandex, Hotmail ve Gmail gibi ücretsiz mail hizmeti veren yurt dışı kaynaklı hizmetleri kullanmıyor ve kesinlikle önermiyoruz.

    1999 yılından bu güne dijital ortamda firma ve kurumların veri güvenliğini sağlamakta ve bu konuda uzman ekibimiz ile destek vermekteyiz.


    Tarih: 07/06/2019
    Net Grup Bilişim Uzmanı
    Umut Yıldız



    YÖNLENDİRİLMİŞ MESAJ ve BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİ  |  OUTLOOK 2007 AYARLARI  |  OUTLOOK 2010 AYARLARI  |  TELEFON İÇİN EPOSTA AYARLARI  |  SSL NEDİR, AVANTAJLARI NELERDİR  |  VİRÜSLÜ MAİL - TROJANLI EPOSTA